Barion Pixel
Oldal kiválasztása

A diófa (Juglans regia) nem csak zamatos termése miatt különleges, hanem levelének gyógyhatása miatt is. Májusban virágzik, a friss leveleket júniusban gyűjtik, így őrzik meg legtöbb értékes tulajdonságát. A leveléből főzött tea emésztési zavarokra, székrekedésre és étvágytalanságra nyújt kiváló megoldást, emellett nagyszerű vértisztító hatású.

Az orvoslásban elsősorban gyulladáscsökkentőként alkalmazzák. A vastag- és vékonybél gyulladásától a kötőhártya- és mandulagyulladásig sokféle problémára adhat enyhülést. De ne csak a levele, a diófa szinte minden része hasznosítható.

A diófatea hatékonyan csökkentheti a gyomor- és bélhurut tüneteit, segíthet a magas vérnyomás kezelésében és még bélférgek ellen is bevethető. Forrázatát külsőleg bőrkiütések, kelések kezelésére, aranyér és torokgyulladás ellen is alkalmazzák. Akár a hályog képződését is előzhetjük meg vele borogatásként.

Élvezze a természet adta gyógyerőt egy csészében, és tegye még egészségesebbé mindennapjait a Szárított Diólevél Tea segítségével!