Barion Pixel
Oldal kiválasztása

Rólam

Üdvözlök minden kedves érdeklődőt, aki többet szeretne megtudni az ÉvaElixír történetéről és a termékeimről!

 

Immáron több, mint 12 éve, 2009-ben kezdtem el tanulmányaimat a Szolnoki Főiskola Vendéglátó szakán, ahol rengeteg új ismerettel és ismerettséggel gyarapodtam.
Itt kezdtem megtanulni a gasztronómia rejtelmeit, amivel azóta is napi szinten foglalkozom. Több országon és különféle éttermeken átívelő pályafutásom alatt számtalan étel és italkészítési trükköt, tippet sajátítottam el. Ezeket is felhasználva igyekszem üvegbe zárni a ma lehetséges legtermészetesebb és legmagasabb hatóanyag tartalommal rendelkező szörpöket, levárokat és sok mást.

Néhai Édeasanyám a márka névadója kicsiny vállalkozásomnak. Ő már hozzávetőlegesen 15 évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a gyógynövényekkel és felhasználási módukkal, valamint az ebből készíthető termékekkel. Leginkább szappanokat, krémeket és szárított növényeket készített teáknak.

Küldföldről való hazaköltözésem után együtt kezdtük el kialakítani a vállalkozást Édesanyámmal. Én elsősorban Séfként dolgozom jelenleg is, de Bármixer és Barista végzettségre is szert tettem tanulmányaim során, ezért a hozzám jóval közelebb álló szörpök és lekvárok természetes módon való elkészítésében láttam a jövőm. 

 

Miért? 

Hiszem, hogy a minőségi, természetes termékek fogyasztása jó hatással van az emberek lelkére, hangulatára, egészségére. Szeretek alkotni és szeretem a vásárlóim visszajelzéseit. Jól eső érzéssel tölt el, hogy termékeimmel megtörhetem egy kicsit a szürke hétköznapokat. Illetve, mert SZERETEM EZT CSINÁLNI! 🙂

Hogyan? 

Kicsiny szörpkészítő műhelyem létrehozása is sok munkát igényelt, de folyamatos innováció jellemzi. Magas fokú háttértudásomnak is köszönhetően nagy gonddal és odafigyelésel készülnek a termékeim. Ötvözöm a hagyományos technikákat és a modern élelmianyag ismereteket, hogy a lehető legjobb minőséget tudjam biztosítani.

 

Interjúm a helyi televízióval

Fontossági sorrend

1. Hatóanyag tartalom

Számomra a legfontosabb minden termékem hatóanyag tartalma, ezt – az alapanyagok megfelelő minősége mellett – a készítési módok és hőfokok pontos ismeretével és betartásával lehetséges.

2. Ízvilág

A fontossági sorrend második helyezettje nálam az íz. Igaz, nagyon szorosan az imént említett hatóanyagok mellett. 

3. Színek

A „tökéletes” színeket meghagyom a mesterséges anyagokkal és színezékekkel dolgozóknak. Számomra ez a legkevésbé fontos. Minden szörpömnek és lekváromnak csak olyan színe van, amit a természet adott.

Mit?

Kizárólag friss alapanyagokat használok. A legtöbb gyógynövényt és gyümölcsöt a saját kertemben termesztem, a szükséges többletet helyi, környékbeli őstermelőktől szerzem be, ezzel segítve a helyi gazdaságot is és garantálom a jó minőséget. Szörpök, lekvárok, szószok és teák készülnek tartósítószer- és adalékanyag mentesen. Illetve sok termék hozzáadott cukortól mentes formában eritrit-stevia 1:4 édesítőszerrel is elérhető diétázók és cukorbetegek számára.