Barion Pixel
Oldal kiválasztása

Legelőkön, erdőszéleken, utak mentén előfordul.  Apró fehér virágja rózsaszínbe áthajló. Gyűjtési ideje a virágzás idején, tehát július-augusztusban, délben, napsütésben (ilyenkor a legtöbb benne az illóolaj, mely megnöveli a növény gyógyhatását).

Minden szempontból a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női medence szerveit. Ülőfürdőként felfázásra, petefészek gyulladásra, fehérfolyás kezelésére, megszünteti a kellemetlen hüvelyviszketést.

Az időjárás okozta migrén gyakran már egyetlen csésze cickafark tea fogyasztása után megszűnik. Rendszeres fogyasztásával a migrén teljesen megszüntethető.

Ideggyulladás esetén kar- és lábfürdőnek.

Vértisztító, közvetlenül és nagymértékben hat a csontvelőre és így fokozza a vérképződést. Tüdővérzés csillapítására, gyomorvérzés, vérző aranyér, valamint erős gyomorégés, gyomornyomás esetén. Meghűlés, hát- és reumatikus fájás ellen. Szabályozza a veseműködést, étvágyjavító, elmulasztja a gyomorgörcsöt, a puffadást, a máj zavarait, gyomor és béltraktus gyulladásait, fokozza a bélbolyhok tevékenységét, ezáltal javítja az emésztést. Keringési zavarok és érgörcsök ellen. Epehólyag és májműködést elősegíti.